Která pinsa to bude dnes? :-) POZOR - Otevírací doba 28.10.: 9:30-19:30 !

Jak připravujeme pinsu

Pečlivě a dlouho!

Základní surovinou pro přípravu naší pinsy je rýžová, sójová a pšeničná mouka, kvasnice, velmi studená voda, sůl a olivový olej. Další nezbytnou ingredience je čas a trpělivost, protože těsto velmi dlouho pracuje a potřebuje několik dnů, aby správně uzrálo. Dva dny jsou minimum, tři dny ideální.

PINSAPRIPRAVA_2

Do té doby se těsto hněte, překládá, hněte, překládá a opět hněte a překládá. Až po uzrání je čas na samotnou přípravu placky, kterou lze různě ještě upravovat. Podle přísné gramáže připravujeme dva druhy - velkou hranatou nebo malou kulatou.

PINSAPRIPRAVA_5

A když nastane správná okamžik a placka dostane správnou formu, můžeme jít do pece. Těsto potřebuje teplotní šok a musí se péct na 230°.

PINSAPRIPRAVA_8

Pokaždé se peče jinak dlouho, ale vesměs Pinsa potřebuje jenom pár minut, aby byly správně křupavá, nadýchaná a prostě tak akorát. Takhle vypadá pinsa, když je hotová :-)

PINSAPECENI_3