Která pinsa to bude dnes?

Jak připravujeme pinsu

Pečlivě a dlouho!

Základní surovinou pro přípravu naší pinsy je rýžová, sójová a pšeničná mouka, kvasnice, velmi studená voda, sůl a olivový olej. Další nezbytnou ingredience je čas a trpělivost, protože těsto velmi dlouho pracuje a potřebuje několik dnů, aby správně uzrálo. Dva dny jsou minimum, tři dny ideální.

PINSAPRIPRAVA_2

Do té doby se těsto hněte, překládá, hněte, překládá a opět hněte a překládá. Až po uzrání je čas na samotnou přípravu placky, kterou lze různě ještě upravovat. Podle přísné gramáže připravujeme dva druhy - velkou hranatou nebo malou kulatou.

PINSAPRIPRAVA_5

A když nastane správná okamžik a placka dostane správnou formu, můžeme jít do pece. Těsto potřebuje teplotní šok a musí se péct na 230°.

PINSAPRIPRAVA_8

Pokaždé se peče jinak dlouho, ale vesměs Pinsa potřebuje jenom pár minut, aby byly správně křupavá, nadýchaná a prostě tak akorát. Takhle vypadá pinsa, když je hotová :-)

PINSAPECENI_3 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení