Která pinsa to bude dnes? :-) POZOR - Otevírací doba 28.10.: 9:30-19:30 !

Historie Pinsa Romana

Pinsa Romana je moderní interpretace starodávného receptu z doby starověkého antického Říma. Původní recept pochází z antického venkova, jehož obyvatelé používali k přípravě pokrmů mouku, kterou připravovali mletím tehdejších běžných odrůd ječmene a pšenice špaldy.

Samotný termín pinsa pochází z latiny a znamená rozdrtit a charakteristický oválný tvar pinsy je jedním z rozdílů oproti konvenční pizze.

Klasický recept se během staletí změnil na dnešní recept, který kromě pšeničné mouky obsahuje také sójovou a rýžovou mouku.

Čím je Pinsa výjimečná?

  • Má charakteristický oválný tvar.
  • Kromě pšeničné mouky obsahuje také vysoký podíl rýžové a sójové mouky.
  • Těsto obsahuje hodně vody a málo oleje, díky čemuž je méně kalorická a obsahuje méně tuků než normální pizza
  • Je velmi snadno stravitelná, protože těsto kyne 72 až 96 hodin a tím se stává lehčí.