Která pinsa to bude dnes?

Historie Pinsa Romana

Pinsa Romana je moderní interpretace starodávného receptu z doby starověkého antického Říma. Původní recept pochází z antického venkova, jehož obyvatelé používali k přípravě pokrmů mouku, kterou připravovali mletím tehdejších běžných odrůd ječmene a pšenice špaldy.

Samotný termín pinsa pochází z latiny a znamená rozdrtit a charakteristický oválný tvar pinsy je jedním z rozdílů oproti konvenční pizze.

Klasický recept se během staletí změnil na dnešní recept, který kromě pšeničné mouky obsahuje také sójovou a rýžovou mouku.

Čím je Pinsa výjimečná?

  • Má charakteristický oválný tvar.
  • Kromě pšeničné mouky obsahuje také vysoký podíl rýžové a sójové mouky.
  • Těsto obsahuje hodně vody a málo oleje, díky čemuž je méně kalorická a obsahuje méně tuků než normální pizza
  • Je velmi snadno stravitelná, protože těsto kyne 72 až 96 hodin a tím se stává lehčí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení